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アイテム
Estimation of Oxalic Acid in Drinks
https://cur-ren.repo.nii.ac.jp/records/178
https://cur-ren.repo.nii.ac.jp/records/178ef819ce8-d700-4101-a668-d6e152bee848
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||
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公開日 | 2018-10-04 | |||||||||
タイトル | ||||||||||
タイトル | Estimation of Oxalic Acid in Drinks | |||||||||
言語 | en | |||||||||
言語 | ||||||||||
言語 | eng | |||||||||
キーワード | ||||||||||
言語 | en | |||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | oxalic acid | |||||||||
キーワード | ||||||||||
言語 | en | |||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | ion chromatography | |||||||||
キーワード | ||||||||||
言語 | en | |||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | distilled water | |||||||||
キーワード | ||||||||||
言語 | en | |||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | tap water | |||||||||
キーワード | ||||||||||
言語 | en | |||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | green tea | |||||||||
キーワード | ||||||||||
言語 | en | |||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | black tea | |||||||||
キーワード | ||||||||||
言語 | en | |||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | oxalic acid | |||||||||
キーワード | ||||||||||
言語 | en | |||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | ion chromatography | |||||||||
キーワード | ||||||||||
言語 | en | |||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | distilled water | |||||||||
キーワード | ||||||||||
言語 | en | |||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | tap water | |||||||||
キーワード | ||||||||||
言語 | en | |||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | green tea | |||||||||
キーワード | ||||||||||
言語 | en | |||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | black tea | |||||||||
資源タイプ | ||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||
著者 |
嶋田, 義弘
× 嶋田, 義弘
× Shimada, Yoshihiro
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抄録 | ||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||
内容記述 | The levels of oxalic acid in commercially obtainable drinks were estimated using ion chromatography. Variability of oxalic acid contents in many drinks was observed. Large amounts of oxalic acid were contained in Maccha. That amount was about 6 times that in green tea. The difference of oxalic acid contents in tea by infusion time was examined. The maximum concentration of oxalic acid in distilled water was reached in 4 minutes. Oxalic acid concentration by water used for infusion, distilled water and tap water, were compared. The difference in the two results can be regarded as significant. There was a significant difference in the oxalic acid concentration in distilled water and in tap water (p<0.05). | |||||||||
書誌情報 |
Chugokugakuen journal 巻 11, p. 13-16, 発行日 2012 |
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出版者 | ||||||||||
出版者 | 中国学園大学/中国短期大学 | |||||||||
出版者(英) | ||||||||||
en | ||||||||||
Chugokugakuen University / Chugoku Junior Cllege | ||||||||||
ISSN | ||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||
収録物識別子 | 1348-1452 | |||||||||
書誌レコードID | ||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||
収録物識別子 | AA11806612 | |||||||||
権利 | ||||||||||
権利情報 | 中国学園大学/中国短期大学 | |||||||||
情報源 | ||||||||||
関連名称 | 1. Wandzilak TR, D Andre SD, Davis PA, Williams HE: Effect of high dose C on urinary oxalate levels. J Urol (1994) 151, 834-837. | |||||||||
情報源 | ||||||||||
関連名称 | 2. Robertson WG, Hughes H: Importance of mild hyperoxaluria in the pathogenesis of urolithiasis. Scanning Microsc (1993) 7, 391-402. | |||||||||
情報源 | ||||||||||
関連名称 | 3. Williams HE, Smith LH: Primary hyperoxaluria; in The Metabolic Basis of Inherited Disease, Mcgraw-Hill, New York, USA (1983) pp.201-208. | |||||||||
情報源 | ||||||||||
関連名称 | 4. Hodgkinson A: Evidence of increased oxalate absorption in patients with calcium-containing renal stones. Clin Sci Mol Med (1978) 54, 291-294. | |||||||||
情報源 | ||||||||||
関連名称 | 5. Weaver CM, Martin BR, Ebner JS, Krueger CA : Oxalic acid decreases calcium absorption in rats. J Nutr (1987) 117, 1903-1906. | |||||||||
情報源 | ||||||||||
関連名称 | 6. Liebman M, Doane L : Calcium and zinc balances during consumption of high and low oxalate-containing vegetables. Nutr Res (1989) 9, 947-955. | |||||||||
情報源 | ||||||||||
関連名称 | 7. Kawazu Y, Okimura M, Ishii T,Yui S : Varietal and seasonal differences in oxalate content of Spinach. Sci Horticulture (2003) 97, 203-210. | |||||||||
著者版フラグ | ||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||||||
日本十進分類法 | ||||||||||
主題Scheme | NDC | |||||||||
主題 | 490 |