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  1. 紀要
  2. CHUGOKUGAKUEN Journal
  3. vol. 11 (2012)

Estimation of Oxalic Acid in Drinks

https://cur-ren.repo.nii.ac.jp/records/178
https://cur-ren.repo.nii.ac.jp/records/178
ef819ce8-d700-4101-a668-d6e152bee848
名前 / ファイル ライセンス アクション
11_013_016.pdf 11_013_016.pdf (379.1 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2018-10-04
タイトル
タイトル Estimation of Oxalic Acid in Drinks
言語 en
言語
言語 eng
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 oxalic acid
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 ion chromatography
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 distilled water
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 tap water
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 green tea
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 black tea
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 oxalic acid
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 ion chromatography
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 distilled water
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 tap water
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 green tea
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 black tea
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 嶋田, 義弘

× 嶋田, 義弘

嶋田, 義弘

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Shimada, Yoshihiro

× Shimada, Yoshihiro

en Shimada, Yoshihiro

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The levels of oxalic acid in commercially obtainable drinks were estimated using ion chromatography. Variability of oxalic acid contents in many drinks was observed. Large amounts of oxalic acid were contained in Maccha. That amount was about 6 times that in green tea. The difference of oxalic acid contents in tea by infusion time was examined. The maximum concentration of oxalic acid in distilled water was reached in 4 minutes. Oxalic acid concentration by water used for infusion, distilled water and tap water, were compared. The difference in the two results can be regarded as significant. There was a significant difference in the oxalic acid concentration in distilled water and in tap water (p<0.05).
書誌情報 Chugokugakuen journal

巻 11, p. 13-16, 発行日 2012
出版者
出版者 中国学園大学/中国短期大学
出版者(英)
en
Chugokugakuen University / Chugoku Junior Cllege
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1348-1452
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA11806612
権利
権利情報 中国学園大学/中国短期大学
情報源
関連名称 1. Wandzilak TR, D Andre SD, Davis PA, Williams HE: Effect of high dose C on urinary oxalate levels. J Urol (1994) 151, 834-837.
情報源
関連名称 2. Robertson WG, Hughes H: Importance of mild hyperoxaluria in the pathogenesis of urolithiasis. Scanning Microsc (1993) 7, 391-402.
情報源
関連名称 3. Williams HE, Smith LH: Primary hyperoxaluria; in The Metabolic Basis of Inherited Disease, Mcgraw-Hill, New York, USA (1983) pp.201-208.
情報源
関連名称 4. Hodgkinson A: Evidence of increased oxalate absorption in patients with calcium-containing renal stones. Clin Sci Mol Med (1978) 54, 291-294.
情報源
関連名称 5. Weaver CM, Martin BR, Ebner JS, Krueger CA : Oxalic acid decreases calcium absorption in rats. J Nutr (1987) 117, 1903-1906.
情報源
関連名称 6. Liebman M, Doane L : Calcium and zinc balances during consumption of high and low oxalate-containing vegetables. Nutr Res (1989) 9, 947-955.
情報源
関連名称 7. Kawazu Y, Okimura M, Ishii T,Yui S : Varietal and seasonal differences in oxalate content of Spinach. Sci Horticulture (2003) 97, 203-210.
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
日本十進分類法
主題Scheme NDC
主題 490
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Ver.1 2023-05-15 11:41:55.880146
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