WEKO3
アイテム
Ascorbic Acid and Ascorbic Acid Oxidase in Vegetables
https://cur-ren.repo.nii.ac.jp/records/169
https://cur-ren.repo.nii.ac.jp/records/169586e0d39-6351-406e-a1af-16e51a4cd31a
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
7_007_010.pdf (191.9 kB)
|
|
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2018-10-04 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Ascorbic Acid and Ascorbic Acid Oxidase in Vegetables | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | eng | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | ascorbic acid | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | dehydroascorbic acid | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | ascorbic acid oxidase | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | high-performance liquid chromatography | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | vegetables | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | ascorbic acid | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | dehydroascorbic acid | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | ascorbic acid oxidase | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | high-performance liquid chromatography | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | vegetables | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
著者 |
嶋田, 義弘
× 嶋田, 義弘× 高, 早苗× Shimada, Yoshihiro× Ko, Sanae |
|||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | Ascorbic acid, dehydroascorbic acid and total ascorbic acid content in fruits and vegetables and the amounts of remaining after 24 hours were measured and compared by high-performance liquid chromatography. Activity of ascorbic acid oxidase was determined in nine kinds of vegetables. The relationship between the activity of ascorbic acid oxidase and the amount of ascorbic acid, dehydroascorbic acid and total ascorbic acid remaining is discussed. The residual ratio of dehydroascorbic acid increased and the amount of total ascorbic acid decreased in the vegetables with high enzymic activity. The distribution of ascorbic acid oxidase activity in stem and leaf of tingentsai and taatsai was examined. Ascorbic acid oxidase activity in the leaf was twice as high as that in the stem for both vegetables. |
|||||
書誌情報 |
Chugokugakuen journal 巻 7, p. 7-10, 発行日 2008 |
|||||
出版者 | ||||||
出版者 | 中国学園大学/中国短期大学 | |||||
出版者(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | Chugokugakuen University / Chugoku Junior Cllege | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 1348-1452 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AA11806612 | |||||
論文ID(NAID) | ||||||
関連タイプ | isIdenticalTo | |||||
識別子タイプ | NAID | |||||
関連識別子 | 110007124436 | |||||
権利 | ||||||
権利情報 | 中国学園大学/中国短期大学 | |||||
著者版フラグ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||
日本十進分類法 | ||||||
主題Scheme | NDC | |||||
主題 | 490 |