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Effect of Kitocohol^R on Proliferation of Virulent Bacteria
https://cur-ren.repo.nii.ac.jp/records/162
https://cur-ren.repo.nii.ac.jp/records/16248fd2843-2d66-495a-95ed-c2710ccc56f0
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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5_029_034.pdf (757.2 kB)
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2018-10-04 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Effect of Kitocohol^R on Proliferation of Virulent Bacteria | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | eng | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Kitocohol^R | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | chitosan | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | virulent bacteria | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | bactericidal effect | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | antiseptic | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Kitocohol^R | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | chitosan | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | virulent bacteria | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | bactericidal effect | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | antiseptic | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
著者 |
林, 英生
× 林, 英生× 真鍋, 芳江× 高, 早苗× Koujima, Izumi× Hayashi, Hideo× Manabe, Yoshie× Ko, Sanae× Koujima, Izumi |
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抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | Antiseptic activity of Kitocohol, a commercially developed reagent intended for use as an antiseptic for foodstuffs, was examined in term of effect on the proliferation of virulent bacteria in the presence of the reagent in culture media. It was effective to inhibit proliferation of gram positive bacteria, S. aureus, B. subtilis, E. faecalis and C. perfringens at the concentration of 0.1% in liquid media as well as on solid media. The effect was bactericidal and the effectiveness lasted stably for 4 weeks in both liquid media and solid media if it was kept in a well sealed bag. Gram negative bacteria, E. coli, lI: parahemolyticus, S. enteritidis and P. aeruginosa were less sensitive to the reagent even at the concentration of over 1%in the media. An antiseptic factor in the reagent could be chitosan, and the application for practical usage of Kitocohl was suggested. | |||||
書誌情報 |
Chugokugakuen journal 巻 5, p. 29-34, 発行日 2006 |
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出版者 | ||||||
出版者 | 中国学園大学/中国短期大学 | |||||
出版者(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | Chugokugakuen University / Chugoku Junior Cllege | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 1348-1452 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AA11806612 | |||||
論文ID(NAID) | ||||||
関連タイプ | isIdenticalTo | |||||
識別子タイプ | NAID | |||||
関連識別子 | 110006426552 | |||||
権利 | ||||||
権利情報 | 中国学園大学/中国短期大学 | |||||
著者版フラグ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||
日本十進分類法 | ||||||
主題Scheme | NDC | |||||
主題 | 490 |