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アイテム
Vitamin C Content of Dehydrated Vegetables
https://cur-ren.repo.nii.ac.jp/records/192
https://cur-ren.repo.nii.ac.jp/records/192b56c237b-4b1c-4a2d-83f8-c94e61e5cf35
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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14_17_22.pdf (662.8 kB)
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2018-10-04 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Vitamin C Content of Dehydrated Vegetables | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | eng | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Dehydrated Vegetables | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Ascorbic acid | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Dehydroascorbic Acid | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Solar Drying | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Dehydrated Vegetables | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Ascorbic acid | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Dehydroascorbic Acid | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Solar Drying | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
著者 |
Shimada, Yoshihiro
× Shimada, Yoshihiro× Ohmae, Yuka× Okada, Moeko× Kusudo, Aki× Takeguti, Terumi× Shimada, Yoshihiro× Ohmae, Yuka× Okada, Moeko× Kusudo, Aki× Takeguti, Terumi |
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抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | The changes in the vitamin C content in vegetables due to solar drying were measured in green sweet pepper, broccoli and Japanese radish. Compared with content per edible portion, vitamin C content in all vegetables increased after drying. However, compared with content per dry matter, vitamin C content in all of vegetables decreased after drying. Ascorbic acid is oxidized to dehydroascorbic acid by enzymatic or non-enzymatic reactions. The quantitative ratio of dehydroascorbic acid increased in all vegetables by drying. The increase in the quantitative ratio of DHAA shows that the freshness of vegetables is lowered. | |||||
書誌情報 |
Chugokugakuen journal 巻 14, p. 17-21, 発行日 2015 |
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出版者 | ||||||
出版者 | 中国学園大学/中国短期大学 | |||||
出版者(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | Chugokugakuen University / Chugoku Junior Cllege | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 1348-1452 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AA11806612 | |||||
権利 | ||||||
権利情報 | 中国学園大学/中国短期大学 | |||||
情報源 | ||||||
関連名称 | 1. Mujumdar AS. (2007). Handbook in Industrial Drying. Boca Raton, FL:CRC Press. | |||||
情報源 | ||||||
関連名称 | 2. Noctor G and Foyer CH:Ascorbate and glutathione:keeping active oxygen under control. Annu. Rev. Plant. Physiol. Plant. Mol. Biol. (1998) 49, 249-279. | |||||
情報源 | ||||||
関連名称 | 3. Negi PS and Roy SK:Effect of low-cost storage and packing on quality and nutritive value of fresh and dehydrated carrots. J. Sci. Food Agric. (2000) 80(15), 2169-2175. | |||||
情報源 | ||||||
関連名称 | 4. Bechoff A, Westby A, Owori C, Menya G, Dhuique-Mayer C, Dufour D, et al.:Effect of drying and storage on the degradation of total carotenoids in orange-fleshed sweet potato cultivars. J. Sci. Food Agric. (2010) 90(4):622-629. | |||||
情報源 | ||||||
関連名称 | 5. Sabry JM, Fisher KH and Dodds ML:Human utilization of dehydroascorbic acid. J. Nutr. (1956) 64, 457-466. | |||||
情報源 | ||||||
関連名称 | 6. Shimada Y and Ko S:Quantitative Determination of Ascorbic Acid in Vegetables by High-Performance Liquid Chromatography. Chugokugakuen J. (2006), 5, 13-16. | |||||
著者版フラグ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||
日本十進分類法 | ||||||
主題Scheme | NDC | |||||
主題 | 490 |