ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 紀要
  2. CHUGOKUGAKUEN Journal
  3. vol. 14 (2015)

Vitamin C Content of Dehydrated Vegetables

https://cur-ren.repo.nii.ac.jp/records/192
https://cur-ren.repo.nii.ac.jp/records/192
b56c237b-4b1c-4a2d-83f8-c94e61e5cf35
名前 / ファイル ライセンス アクション
14_17_22.pdf 14_17_22.pdf (662.8 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2018-10-04
タイトル
タイトル Vitamin C Content of Dehydrated Vegetables
言語 en
言語
言語 eng
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Dehydrated Vegetables
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Ascorbic acid
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Dehydroascorbic Acid
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Solar Drying
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Dehydrated Vegetables
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Ascorbic acid
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Dehydroascorbic Acid
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Solar Drying
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 Shimada, Yoshihiro

× Shimada, Yoshihiro

Shimada, Yoshihiro

Search repository
Ohmae, Yuka

× Ohmae, Yuka

Ohmae, Yuka

Search repository
Okada, Moeko

× Okada, Moeko

Okada, Moeko

Search repository
Kusudo, Aki

× Kusudo, Aki

Kusudo, Aki

Search repository
Takeguti, Terumi

× Takeguti, Terumi

Takeguti, Terumi

Search repository
Shimada, Yoshihiro

× Shimada, Yoshihiro

en Shimada, Yoshihiro

Search repository
Ohmae, Yuka

× Ohmae, Yuka

en Ohmae, Yuka

Search repository
Okada, Moeko

× Okada, Moeko

en Okada, Moeko

Search repository
Kusudo, Aki

× Kusudo, Aki

en Kusudo, Aki

Search repository
Takeguti, Terumi

× Takeguti, Terumi

en Takeguti, Terumi

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The changes in the vitamin C content in vegetables due to solar drying were measured in green sweet pepper, broccoli and Japanese radish. Compared with content per edible portion, vitamin C content in all vegetables increased after drying. However, compared with content per dry matter, vitamin C content in all of vegetables decreased after drying. Ascorbic acid is oxidized to dehydroascorbic acid by enzymatic or non-enzymatic reactions. The quantitative ratio of dehydroascorbic acid increased in all vegetables by drying. The increase in the quantitative ratio of DHAA shows that the freshness of vegetables is lowered.
書誌情報 Chugokugakuen journal

巻 14, p. 17-21, 発行日 2015
出版者
出版者 中国学園大学/中国短期大学
出版者(英)
en
Chugokugakuen University / Chugoku Junior Cllege
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1348-1452
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA11806612
権利
権利情報 中国学園大学/中国短期大学
情報源
関連名称 1. Mujumdar AS. (2007). Handbook in Industrial Drying. Boca Raton, FL:CRC Press.
情報源
関連名称 2. Noctor G and Foyer CH:Ascorbate and glutathione:keeping active oxygen under control. Annu. Rev. Plant. Physiol. Plant. Mol. Biol. (1998) 49, 249-279.
情報源
関連名称 3. Negi PS and Roy SK:Effect of low-cost storage and packing on quality and nutritive value of fresh and dehydrated carrots. J. Sci. Food Agric. (2000) 80(15), 2169-2175.
情報源
関連名称 4. Bechoff A, Westby A, Owori C, Menya G, Dhuique-Mayer C, Dufour D, et al.:Effect of drying and storage on the degradation of total carotenoids in orange-fleshed sweet potato cultivars. J. Sci. Food Agric. (2010) 90(4):622-629.
情報源
関連名称 5. Sabry JM, Fisher KH and Dodds ML:Human utilization of dehydroascorbic acid. J. Nutr. (1956) 64, 457-466.
情報源
関連名称 6. Shimada Y and Ko S:Quantitative Determination of Ascorbic Acid in Vegetables by High-Performance Liquid Chromatography. Chugokugakuen J. (2006), 5, 13-16.
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
日本十進分類法
主題Scheme NDC
主題 490
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-05-15 11:42:40.833176
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3