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  1. 紀要
  2. CHUGOKUGAKUEN Journal
  3. vol. 13 (2014)

The Eeffect of Soaking on the Soluble Oxalic Acid Content of Spinach

https://cur-ren.repo.nii.ac.jp/records/186
https://cur-ren.repo.nii.ac.jp/records/186
171a72d3-e300-4118-ad30-a6599c4324c4
名前 / ファイル ライセンス アクション
13_027_032.pdf 13_027_032.pdf (484.6 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2018-10-04
タイトル
タイトル The Eeffect of Soaking on the Soluble Oxalic Acid Content of Spinach
言語 en
言語
言語 eng
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Spinach
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Soluble oxalic acid
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Soaking
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Ion chromatography
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Spinach
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Soluble oxalic acid
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Soaking
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Ion chromatography
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 Shimada, Yoshihiro

× Shimada, Yoshihiro

Shimada, Yoshihiro

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Shimada, Yoshihiro

× Shimada, Yoshihiro

en Shimada, Yoshihiro

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Oxalic acid is a primary risk factor of kidney stones. Leafy vegetables such as spinach are known to moderate amounts of soluble and insoluble oxalic acid. The effect of soaking practices on reduction of soluble oxalic acid content of spinach leaf was evaluated by measuring oxalic acid eluted into tap water using ion chromatography. There was a large effect of more than 70オ on soaking for 60min at 80℃. Soaking spinach leaves at high temperature was an effective way of reducing the soluble oxalic acid content.
書誌情報 Chugokugakuen journal

巻 13, p. 27-31, 発行日 2014
出版者
出版者 中国学園大学/中国短期大学
出版者(英)
en
Chugokugakuen University / Chugoku Junior Cllege
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1348-1452
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA11806612
権利
権利情報 中国学園大学/中国短期大学
情報源
関連名称 1. Williams HE: Wandzilak TR: Oxalate synthesis, transport and the hyperoxaluric syndromes. J. Urol. (1989) 141, 742-747.
情報源
関連名称 2. Goldfarb S: Dietary factors in the pathogenesis and prophylaxis of calcium nephrolithiasis. Kidney Int. (1988) 34, 544-555.
情報源
関連名称 3. Robertson WG and Hughes H: Importance of mild hyperoxaluria in the pathogenesis of urolithiasis: new evidence from studies in the Arabian peninsula. Scanning Microsc. (1993) 7, 391-401.
情報源
関連名称 4. Massey LK and Roman-Smith H and Sutton RAL: Effect of dietary oxalate and calcium on urinary xalate and risk of formation of calcium oxalate kidney stones. J. Am. Diet. Assoc. (1993) 93, 901-906.
情報源
関連名称 5. Madelene B and Geoffrey PS: Bioavailability of soluble oxalic acid from spinach eaten with and without milk products. Asia Pac. J. Clin. Nutr. (2003) 12, 219-224.
情報源
関連名称 6. Noonan SC and Savage GP: Oxalic acid content of foods and its effect on humans. Asia Pac. J. Clin. Nutr. (1999) 8, 64-67.
情報源
関連名称 7. Holmes RP, Goodman HO and Assimos DG: Contribution of dietary oxalic acid to urinary oxalic acid excretion. Kidney Int. (2001) 59, 270-276.
情報源
関連名称 8. Brogren M and Savage GP: Bioavailability of soluble oxalate from spinach eaten with and without milk products. Asia Pac. ific. J. Clin. Nutr. (2003) 12, 219-224.
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
日本十進分類法
主題Scheme NDC
主題 490
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Ver.1 2023-05-15 11:41:43.392023
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