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The Eeffect of Soaking on the Soluble Oxalic Acid Content of Spinach
https://cur-ren.repo.nii.ac.jp/records/186
https://cur-ren.repo.nii.ac.jp/records/186171a72d3-e300-4118-ad30-a6599c4324c4
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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13_027_032.pdf (484.6 kB)
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2018-10-04 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | The Eeffect of Soaking on the Soluble Oxalic Acid Content of Spinach | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | eng | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Spinach | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Soluble oxalic acid | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Soaking | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Ion chromatography | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Spinach | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Soluble oxalic acid | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Soaking | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Ion chromatography | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
著者 |
Shimada, Yoshihiro
× Shimada, Yoshihiro× Shimada, Yoshihiro |
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抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | Oxalic acid is a primary risk factor of kidney stones. Leafy vegetables such as spinach are known to moderate amounts of soluble and insoluble oxalic acid. The effect of soaking practices on reduction of soluble oxalic acid content of spinach leaf was evaluated by measuring oxalic acid eluted into tap water using ion chromatography. There was a large effect of more than 70オ on soaking for 60min at 80℃. Soaking spinach leaves at high temperature was an effective way of reducing the soluble oxalic acid content. | |||||
書誌情報 |
Chugokugakuen journal 巻 13, p. 27-31, 発行日 2014 |
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出版者 | ||||||
出版者 | 中国学園大学/中国短期大学 | |||||
出版者(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | Chugokugakuen University / Chugoku Junior Cllege | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 1348-1452 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AA11806612 | |||||
権利 | ||||||
権利情報 | 中国学園大学/中国短期大学 | |||||
情報源 | ||||||
関連名称 | 1. Williams HE: Wandzilak TR: Oxalate synthesis, transport and the hyperoxaluric syndromes. J. Urol. (1989) 141, 742-747. | |||||
情報源 | ||||||
関連名称 | 2. Goldfarb S: Dietary factors in the pathogenesis and prophylaxis of calcium nephrolithiasis. Kidney Int. (1988) 34, 544-555. | |||||
情報源 | ||||||
関連名称 | 3. Robertson WG and Hughes H: Importance of mild hyperoxaluria in the pathogenesis of urolithiasis: new evidence from studies in the Arabian peninsula. Scanning Microsc. (1993) 7, 391-401. | |||||
情報源 | ||||||
関連名称 | 4. Massey LK and Roman-Smith H and Sutton RAL: Effect of dietary oxalate and calcium on urinary xalate and risk of formation of calcium oxalate kidney stones. J. Am. Diet. Assoc. (1993) 93, 901-906. | |||||
情報源 | ||||||
関連名称 | 5. Madelene B and Geoffrey PS: Bioavailability of soluble oxalic acid from spinach eaten with and without milk products. Asia Pac. J. Clin. Nutr. (2003) 12, 219-224. | |||||
情報源 | ||||||
関連名称 | 6. Noonan SC and Savage GP: Oxalic acid content of foods and its effect on humans. Asia Pac. J. Clin. Nutr. (1999) 8, 64-67. | |||||
情報源 | ||||||
関連名称 | 7. Holmes RP, Goodman HO and Assimos DG: Contribution of dietary oxalic acid to urinary oxalic acid excretion. Kidney Int. (2001) 59, 270-276. | |||||
情報源 | ||||||
関連名称 | 8. Brogren M and Savage GP: Bioavailability of soluble oxalate from spinach eaten with and without milk products. Asia Pac. ific. J. Clin. Nutr. (2003) 12, 219-224. | |||||
著者版フラグ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||
日本十進分類法 | ||||||
主題Scheme | NDC | |||||
主題 | 490 |