WEKO3
アイテム
Effects of Tea and Fruits Juice on Bacterial Proliferation
https://cur-ren.repo.nii.ac.jp/records/164
https://cur-ren.repo.nii.ac.jp/records/164442134af-fab5-4e00-878c-29739f45d183
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
6_005_010.pdf (1.1 MB)
|
|
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2018-10-04 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Effects of Tea and Fruits Juice on Bacterial Proliferation | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | eng | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Tea | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | fruit | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | bactericidal | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | effect | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | catechin | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Tea | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | fruit | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | bactericidal | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | effect | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | catechin | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
著者 |
Hayashi, Hideo
× Hayashi, Hideo× Iizuka, Masako× Katsuta, Tomoko× Shimada, Tomoko× Mishima, Atsuko× Sakaeda, Norisuke× Manabe, Yoshie× Hayashi, Hideo× Iizuka, Masako× Katsuta, Tomoko× Shimada, Tomoko× Mishima, Atsuko× Sakaeda, Norisuke× Manabe, Yoshie |
|||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | Effect of tea and fruits on the proliferation of opportunistic pathogens were examined. Three kind of teas: green tea, oolong tea and black tea and four pathogens: Bacillus subtilis, Staphylococctus aureus, E. coli and Pseudomonas aeruginosa were subjected to the experiments. The three kinds of tea leaf extracts (25g leaves in 500ml at 95C for 5min) inhibited the proliferation of S. aureus, B. subtilis and E. coli, but'not of P. aerugz'nosa, The effectiveness was correlated with the catechin content of the teas and MIC of catechin against S. aureus was lmg/ml, against B. subtilis and E. coli were 1-2mg/ml. The effect was bactericidal and the three bacterial strains tested were all killed at the concentration of above MIC, but P. aeruginosa was resistant. Juice of lemon and citrus (Sudachi), inhibited the proliferation of all the four organisms within 60min soaking, but those of grapefruit, kiwi and apple were less effective in inhibiting the proliferation. The effect was bactericidal and the results suggest the major factor was the lower pH. |
|||||
書誌情報 |
Chugokugakuen journal 巻 6, p. 5-10, 発行日 2007 |
|||||
出版者 | ||||||
出版者 | 中国学園大学/中国短期大学 | |||||
出版者(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | Chugokugakuen University / Chugoku Junior Cllege | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 1348-1452 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AA11808812 | |||||
論文ID(NAID) | ||||||
関連タイプ | isIdenticalTo | |||||
識別子タイプ | NAID | |||||
関連識別子 | 110007124427 | |||||
権利 | ||||||
権利情報 | 中国学園大学/中国短期大学 | |||||
著者版フラグ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||
日本十進分類法 | ||||||
主題Scheme | NDC | |||||
主題 | 490 |