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Quantitative Determination of Ascorbic Acid in Vegetables by High-Performance Liquid Chromatography
https://cur-ren.repo.nii.ac.jp/records/159
https://cur-ren.repo.nii.ac.jp/records/159902d9907-595b-4604-acc7-c1b5cde52afa
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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5_013_016.pdf (286.7 kB)
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2018-10-04 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Quantitative Determination of Ascorbic Acid in Vegetables by High-Performance Liquid Chromatography | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | eng | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | ascorbic acid | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | dehydroascorbic acid | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | vegetables | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | high-performance liquid chromatography | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | ascorbic acid | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | dehydroascorbic acid | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | vegetables | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | high-performance liquid chromatography | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
著者 |
嶋田, 義弘
× 嶋田, 義弘× 高, 早苗× Shimada, Yosihiro× Ko, Sanae |
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抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | A simple high-performance liquid chromatographic procedure was to determine levels of ascorbic acid and dehydroascorbic acid in vegetables that composed of reduction of dehydroascorbic acid to ascorbic acid by DL-homocysteine and the use of tetra-n-butylammonium bromide as an ion-pairing regent in the mobile phase. This method was used to determine the ascorbic acid, dehydroascorbic acid and total ascorbic acid content in 15 fresh vegetables. Sweet peppers and broccoli contained more than 80mg/l00g of TAA, while Chinese chives, tomatoes, Japanese radishes and carrots contained less than 20mg/l00g of TAA of edible portion. Many vegetables contained an inside level from 33 to 58mg/l00g. There is a difference in the content ratio of AA and DRAA according to vegetables. | |||||
書誌情報 |
Chugokugakuen journal 巻 5, p. 13-16, 発行日 2006 |
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出版者 | ||||||
出版者 | 中国学園大学/中国短期大学 | |||||
出版者(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | Chugokugakuen University / Chugoku Junior Cllege | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 1348-1452 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AA11806612 | |||||
論文ID(NAID) | ||||||
関連タイプ | isIdenticalTo | |||||
識別子タイプ | NAID | |||||
関連識別子 | 110006426549 | |||||
権利 | ||||||
権利情報 | 中国学園大学/中国短期大学 | |||||
著者版フラグ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||
日本十進分類法 | ||||||
主題Scheme | NDC | |||||
主題 | 490 |