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  1. 紀要
  2. CHUGOKUGAKUEN Journal
  3. vol. 3 (2004)

Some Notes on Our Food Science Experiment II

https://cur-ren.repo.nii.ac.jp/records/101
https://cur-ren.repo.nii.ac.jp/records/101
580e5323-f884-4a33-96e2-1e38f1897caa
名前 / ファイル ライセンス アクション
3_011_015.pdf 3_011_015.pdf (437.5 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2018-10-04
タイトル
タイトル Some Notes on Our Food Science Experiment II
言語 en
言語
言語 eng
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Quantitative analysis
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Experimental practice
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Food science
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Inorganic ingredient
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Quantitative analysis
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Experimental practice
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Food science
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Inorganic ingredient
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 北島, 葉子

× 北島, 葉子

北島, 葉子

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板野, 道弘

× 板野, 道弘

板野, 道弘

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森次, 益三

× 森次, 益三

森次, 益三

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Kitajima, Yohko

× Kitajima, Yohko

en Kitajima, Yohko

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Itano, Michihiro

× Itano, Michihiro

en Itano, Michihiro

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Moritsugu, Masumi

× Moritsugu, Masumi

en Moritsugu, Masumi

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The opportunities for chemical experiments by our second year students are considerable; they had already experienced Food Science Experiment I which included many experiments in the field of organic food chemistry. In addition, they had already studied basic chemical experiments.Given this background, the experience and knowledge of chemistry among our sophomores seems to be good; though, it is still better to choose nontoxic chemicals, or to select less dangerous procedures or plans as much as possible. Consequently, both appreciation of safety in the laboratory and the least pollution of the environment are important considerations. In this experiment, the determination of mineral nutrients in foodstuffs is an important subject. A dry incineration method was chosen and used as a pretreatment for inorganic analysis. This substituted for wet digestion which is a general method of liquefaction in food analysis; although a considerable amount of toxic acids are used. Our dry incineration has been improved so as to get carbon free ash more easily. A suitable standard range and dilution times for respective samples were checked and are shown in a table which can be easily referred to by readers. These are important for our student leaders in this experiment class, because those data can be easily used by each atudent to make respective experimental plan. Items in this experiment are described in succession.
書誌情報 Chugokugakuen journal

巻 3, p. 11-15, 発行日 2004
出版者
出版者 中国学園大学/中国短期大学
出版者(英)
en
Chugokugakuen University / Chugoku Junior Cllege
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1348-1452
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA11806612
論文ID(NAID)
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ NAID
関連識別子 110004706336
権利
権利情報 中国学園大学/中国短期大学
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
日本十進分類法
主題Scheme NDC
主題 490
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Ver.1 2023-05-15 11:42:48.352507
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